Svjetska sajamska industrija najavljuje daljnji rast u 2017./2018. godini
hren

Svjetska sajamska industrija najavljuje daljnji rast u 2017./2018. godini

Konzultantsko – lobistička tvrtka CBBS iz Zagreba, koja je članica svjetskog sajamskog udruženja – UFI (The Global Association of the Exhibition Industry) iz Pariza, sudjelovala je u istraživanju UFI-ja pod nazivom 19th Global Exhibition Barometer, koje je o trendovima u svjetskoj sajamskoj industriji provedeno tokom mjeseca lipnja 2017. godine.

U istraživanju je sudjelovalo 257 članica UFI-ja iz 56 zemalja svijeta, a cilj istraživanja bio je da se pokažu kakvi su današnji trendovi u sajamskom poslovanju na globalnoj razini.

Obzirom da su sajamske priredbe najbolje ogledalo i odraz trenutačne ekonomske situacije u pojedinoj regiji, državi ili kontinentu, rezultati istraživanja pokazuju da 74% članica UFI-ja iz zone Azija – Pacifik i Europe očekuje da će 2017. godina donijeti povećanje prihoda, a povećanje dobiti očekuje se u svim dijelovima svijeta, osim u zoni Afrika/Bliski istok.

Prema istraživanju, za većinu kompanija najveći utjecaj na njihovo poslovanje i rezultate imaju sljedeći faktori: “konkurencija unutar industrije” i “stanje nacionalnog/regionalnog gospodarstva”, a sve više članica UFI-ja progovara o temi : “digitalizacija industrije“.

Cijelo istraživanje i rezultati 19th Global Exhibition Barometer: PDF

Napomena: Više informacija i upiti o provedenom istraživanju mogu se uputiti direktno UFI-ju: gosp. Christian Druart, research@ufi.org.

 

Članstvo:

UFI
The Global Association of the Exhibition Industry
CEFA

Cross Border Associates
SEAP
Society of European Affairs Proffesionals
HDL
Hrvatsko društvo lobista
HUP
Hrvatska udruga poslodavaca

Kontaktirajte nas

CBBS d.o.o.
10 000 Zagreb, Kozarčaninova 2 - HR
Telefon: + 385 1 2304 001
Fax: + 385 1 2301 280
Skype: berislav.cizmek
E mail: ceo@cbbs.hr, cbbs@email.t-com.hr
linkdin

Izbornik
×
IZBORNIK