Projekti i partneri
hren

Projekti i partneri

Za svoje partnere i klijente tvrtka CBBS – Management Consulting & Business Building Co. iz Hrvatske i inozemstva razvila je i realizirala više projekata i uspješnih rješenja, a neki od realiziranih projekata su:

1. Marketinške studije

 • Marketinška studija i koncept razvoja nautičkog sajma Adriatic Boat Show u Šibeniku.
 • Marketinška studija CEFA – Your Gateway to Central and SE Europe (u suradnji sa sajamskim udruženjem CEFA).

2. Strateška partnerstva – nova tržišta

 • Partnerstvo za novi rast i razvoj u srednjoj i istočnoj Europi. PCEI – Polish Chamber of Exhibition Industry (Poznań) i CBBS – Management Consulting & Business Building Company (Zagreb) dogovorili su zajedničku suradnju i partnerstvo s namjerom da pomognu brži i jači razvoj gospodarstva i sajamske industrije u srednjoj i istočnoj Europi, sa zajedničkim ciljem da se što bolje iskoriste sve poslovne mogućnosti koje se europskim tvrtkama pojavljuju uslijed daljnjeg proširenja EU.
  Više ….
 • Novo partnerstvo za Europu – CBBS je pokrenuo partnerstvo i suradnju s udruženjem sajmova srednje Europe CENTREX (Budimpešta) i s istraživačkim institutom IEE (Thessaloniki).
 • Cilj zajedničke suradnje je promocija i jači razvoj sajamske industrije u srednjoj i JI Europi, povezivanje sa svim stakeholderima (SME sektor, lokalna samouprava, institucije, udruženja) i bolje korištenje EU sredstava i fondova.
 • Savjetovanje inovativne ICT tvrtke iz Njemačke, specijalizirane za digitalne marketinške platforme, pri izlasku na nova tržišta srednje i istočne Europe.
 • Povezivanje stranih i regionalnih tvrtki – strateška partnerstva i JV projekti (više projekata u periodu 2008-2010).

two 3d humans with puzzle piece in hands


3. Međunarodne promocije i sajamske prezentacije

 • Koordinacija i suradnja na projektu Hrvatska – zemlja partner nautičkog sajma Grand Pavois 2007 (za sajam Grand Pavois, La Rochelle, Francuska).
 • Workshop i matchmaking sajamskog udruženja CEFA održan 29.11.2007. u Bruxellesu na temu ”Energy Efficiency – Climate Change – SME” bazirano na sajmovima graditeljstva, zaštite okoliša i energetike iz programa članica udruženja CEFA.

4. EU projekti

 • Međunarodna konferencija Europska iskustva u revitalizaciji dvoraca i povijesnih zgrada, održana 9. – 10.10.2008. godine u Zagrebu. Konferenciju su uspješno organizirali Arhitektonski fakultet, tvrtke Acquis i CBBS iz Zagreba s domaćim partnerima, u suradnji s UEHHA – Europskim udruženjem dvoraca i povijesnih zgrada iz Bruxellesa.
 • Međunarodna konferencija Kako uspjeti u EU?, od 23. – 24.4.2009. u Zagrebu u suradnji CBBS-a s Ekonomskim fakultetom iz Zagreba i ETI-em (European Training Institute) – jednom od vodećih obrazovnih institucija iz Bruxellesa.
 • Lobiranje za formiranje konzorcija partnera i rad na pripremi prijave projekta ENEFEX za EU program Intelligent Energy Europe 2010 u suradnji s partnerima iz Grčke, Portugala, Španjolske, Slovenije i Poljske; prijava predana 24.6.2010.
 • Priprema projekta Probuđena kulturna baština za IPA CBC Hrvatska – Slovenija program za Grad Jastrebarsko i partnere iz Hrvatske i Slovenije, u suradnji s tvrtkom Oikos iz Slovenije; prijava predana 30.6.2010.

eu


5. “Brussels meets Zagreb” – novi program za Europu

brussels

Sagledavajući trenutačnu fazu završnih pregovora Republike Hrvatske s EU i potrebu upoznavanja hrvatskog gospodarstva i društva u cjelini s EU tematikom, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu iz Zagreba i konzultantska-lobistička tvrtka CBBS iz Zagreba, u suradnji s European Training Institute (ETI) European Training Institute (ETI), jednom od vodećih obrazovnih institucija iz Bruxellesa pokrenuli su projekt edukacije o EU Brussels meets Zagreb.

Program edukacije je organiziran u 2 modula, na Modulu 1 u Zagrebu, 24. – 25.2.2011. sudionici će se upoznati s temama EU fondova i pripreme europskih projekata, a na Modulu 2 u Bruxellesu, 30.3. – 1.4.2011. s temama lobiranja, komunikacija i EU institucija.


Modul 1 “Kako biti uspješan s EU fondovima”, održan u Zagrebu, 24. – 25.2.2011.

jan-droege-eti-2

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 24. – 25.2. uspješno održan Modul 1 edukacije o EU “Brussels meets Zagreb”, pod nazivom “Kako biti uspješan s EU fondovima” u organizaciji konzultantsko-lobističke tvrtke CBBS iz Zagreba, Ekonomskog fakulteta i European Training Institutea iz Bruxellesa.

Predavanje na Modulu 1 – Jan Droege (ETI)
Program Modula 1 (PDF);  Press release Modula 1 (PDF)
Program “Brussels meets Zagreb“  (PDF)
Prijava za program “Brussels meets Zagreb”  (PDF)

Informacije:

ETI :

Stéphane Vanderveken
Managing Director, ETI
sva@e-t-i.be

CBBS :

Berislav Čižmek
CEO, CBBS d.o.o.
ceo@cbbs.hr


6. Međunarodne konferencije i događanja

Međunarodna konferencija “IZVOZ – MOTOR RAZVOJA: Sajamska industrija u funkciji rasta izvoza i internacionalizacije poslovanja”

Global Player - Geschäftspartner und internationales Business

Nakon provedenog istraživanja o internacionalizaciji malog i srednjeg poduzetništva u Europi i objavljenih rezultata u rujnu/2012. godine, (Rezultati istraživanja), koje je pokazalo da su sajamske priredbe, konferencije i druga slična okupljanja od velikog značenja za europske poduzetnike konzultantsko – lobistička tvrtka CBBS sudjeluje u pokretanju i pripremi međunarodne konferencije IZVOZ – MOTOR RAZVOJA: Sajamska industrija u funkciji rasta izvoza i internacionalizacije poslovanja, koja će se održati u Zagrebu 22.3.2013., koju zajednički organiziraju poslovni B2B časopis, Suvremena trgovina i CBBS iz Zagreba, a suorganizatori su think tank Zagrebačka inicijativa, Zaklada Konrad Adenauer i AHK (Njemačko-hrvatska industrijska i trgovačka komora) iz Zagreba.

Partneri u organizaciji ove međunarodne konferencije su ugledna sajamska udruženja srednje i jugoistočne Europe: CEFA – Central European Fair Alliance iz Beča i CENTREX – International Exhibition Statistics Union iz Budimpešte. Konferencija će se održati u hotelu Westin u Zagrebu, u kongresnoj dvorani “Panorama”, na 17. katu, s početkom u 9 sati.

Cilj Konferencije je jačanje izvoznog potencijala i rasta domaćih tvrtki i obrta, posebno izlaskom na strana tržišta i jačanjem izvoza, što je posebno značajno u trenutku, kada je domaće tržište ograničeno veličinom i pogođeno snažnom gospodarskom krizom.

Konferencija će ponuditi informacije o novim mogućnostima i uspješnim modelima izlaska na strana tržišta, državnim i EU potporama, mogućnostima financiranja izvoznih programa i međunarodnim sajmovima, kao marketinškim i networking platformama, za uspješan ulazak na nova tržišta.

Prije početka Konferencije, 21.3.2013. održat će se i sastanak Izvršnog odbora udruženja CEFA (CEFA Steering Group), pa se očekuje da će više od 20 članova ovog važnog sajamskog udruženja srednjoeuropskih sajmova prisustvovati i spomenutoj međunarodnoj konferenciji.

Uvaženi ekonomski stručnjak i potpredsjednik Zagrebačke inicijative, prof. dr. sc. Mladen Vedriš, sudionike konferenciju upoznat će s potrebom i značenjem izvoza kao važne komponente rasta i razvoja modernog gospodarstva, a jedan od glavnih predavača biti će dr. Nina Schniering, direktorica strateškog razvoja jednog od vodećih njemačkih i svjetskih sajmova Messe München. Ona će u svojoj prezentaciji “Internacionalizacija prema modelu Messe München – Sajamske priredbe za ulazak na svjetsko tržište” govoriti o modelima i načinima izlaska tvrtki iz Bavarske na svjetsko tržište, uz potporu Vlade Bavarske, a putem sajamskih nastupa u organizaciji Messe München.

Sudionici Konferencije će biti izvozno orijentirane tvrtke i obrti, predstavnici gospodarskih udruženja (komora, udruženja izvoznika i poslodavaca) i nadležnih državnih institucija (ministarstava, agencija i instituta) iz Hrvatske i susjednih zemalja, kao i predstavnici vodećih sajamskih organizacija iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Slovenije, Rumunjske i Bugarske.

Dodatne informacije:

Berislav Čižmek, direktor konzultantsko-lobističke tvrtke CBBS iz Zagreba, telefon: 01 2304 001 ili email: ceo@cbbs.hr

Prijave za konferenciju i informacije:

Srećko Sertić, direktor, Suvremena.hr – Seniko studio d.o.o., 10 090 Zagreb, Nove Rašljice 2, kontakt: tel./fax: +385 1 3499 034,  email: direktor@suvremena.hr

Program konferencije: PDF

Prijava za konferenciju: PDF

Članstvo:

UFI
The Global Association of the Exhibition Industry
CEFA

Cross Border Associates
SEAP
Society of European Affairs Proffesionals
HDL
Hrvatsko društvo lobista
HUP
Hrvatska udruga poslodavaca

Kontaktirajte nas

CBBS d.o.o.
10 000 Zagreb, Kozarčaninova 2 - HR
Telefon: + 385 1 2304 001
Fax: + 385 1 2301 280
Skype: berislav.cizmek
E mail: ceo@cbbs.hr, cbbs@email.t-com.hr
linkdin

Izbornik
×
IZBORNIK